Miért nem megyek moziba?

1491990205555-1[1]

Eltartott egy fél évig, mire rávettem magam, hogy írjak erről a problémáról, ami látszólag elég egyszerűen kezelhető. Nincs film a mozikban. Mármint igen, mennek benn filmek, de mik: szinkronizáltak. Én pedig vagyok annyira filmkedvelő, hogy olyanra csak a legvégső esetben fogok beülni.

1491990205555-1[1]

Teljesen véletlenül ma el szerettem volna menni a Wonder Woman-re. Lássuk csak, mik a lehetőségek a mozipiac esetében az utóbbi hónapokban nem kicsit felborult Budapesten.

A piacfrissítő CinemaPink elég gyenge:

  • A CinemaPink érkezése miatt a feliratos és OV filmek hazai mekkája, a MOM épp felújítás alatt van, már egy ideje.
  • Szintén a CinemaPink volt az, aki elérte, hogy a Mammut mozija szinte soha ne adjon feliratos filmet, a héten is ez a helyzet.

A CinemaCity felhozatala is hasonlóan siralmas:

  • Az Arénában minden létező verzióban megy a Wonder Woman, csak mind szinkronos.
  • A Campona-ba nem mintha kimennék, de ott sem adják, csak magyarul.
  • Duna Pláza szintén.
  • WestEnd-ben ugyan volna hely, de ugyanúgy csak magyarul van.
  • Egyedül az Allée-ban van OV-s WonderWoman, amiről azt érdemes tudni, hogy a CinemaCity ezt jelölte ki “kvázi” a MOM pótlékának, ami valljuk be, csak részben sikerült, mivel “főműsoridőben” most sem kezdődik feliratos WW, vagy még délután (16:40), vagy éjjel (22:30) ülsz be rá.

A másik két multiplexes mozitulajdonos (MiMozink, Sugár) csak szinkronnal adja, ahogy a kisebb mozikban sem találni feliratosat.

Azaz ha ma valaki be szeretne ülni egy eredeti filmélményre, azt egy helyen teheti meg a városban, és azt is csak délután, vagy éjjel. És ez még oké is volna, ha egy régebbi filmről beszélnénk, de ez a heti premier, a legfrissebb szenzáció.

Nem tudom, miért kérdés, hogy elmenjek-e egyáltalán moziba ma.

Be the first to comment

Leave a comment