Fűszag és vérgőz: BeSZERvezve kritika

Jesse Eisenberg és Kristen Stewart a 2009-es Adventureland után ismét együtt romantikáznak a maguk beteg módján. Merthogy a Beszervezve elég bizarr és bűnös élvezetet nyújt.

beszervezve1

Mike egy kisvárosban él, kisboltban dolgozik és szeret betépni. Legnagyobb öröme az életben Phoebe, a barátnője, akiért mindent megtesz. Tökéletesen kiegészítik egymást. Egy nap Mike-ot meglátogatja egy ismeretlen nő és mindenféle baromságokat mond neki. Ettől kezdve pedig hősünk azon kapja magát, hogy bárkit képes egy kanállal megölni és tisztában van a haditechnikával. A CIA rászáll és likvidálni akarja, ami egyre nagyobb káoszhoz vezet.
A Beszervezve egy aranyos romantikus sztoriként indul, hogy aztán 20 perccel később egy vérgőzös zúzdává váljon.  A tempó innentől kezdve egy percre sem áll le, folyamatosan pörgünk. Ez egyszerre jó és rossz hír. Azért előny, mert nincs időnk elkalandozni, leköti a figyelmünk és még szórakoztat is, viszont hátrány, mivel eléggé szétesik a cselekmény. A karakterek jönnek-mennek, előkerülnek a semmiből, hogy aztán többet ne is találkozzunk velük. Olyan, mint egy marihuána-füstös agymenés, ami iszonyú összeszedetlen, mégis megvan a maga bája. A legnagyobb bajom azonban az, hogy a Beszervezve nem elég vicces. Egy-egy poénon mosolyoghatunk, de a film nem elég laza, nincs meg az igazi „füves vígjáték” hangulata, mint mondjuk anno az Ananász expressznek.
Így nagyjából a színészek mentik meg az összképet. Eisenberg hozza a formáját, azt leszámítva, hogy átmegy gyilkológépbe, de azt is a maga tutyi-mutyi módján teszi. Kristen Stewart minden erejével azon van, hogy mindenki számára levetkőzze az Alkonyat szindrómát és ez jelen esetben is megmutatkozik. Remekel a csaj és megérdemelné, ha végre el tudnánk vonatkozni a fent említett szériától. Topher Grace vicces gonosz, Walton Goggins beteg, mint mindig.

beszervezve2

A Beszervezve tehát egy édes kis semmiség, amit hamar elfelejtünk, de amíg tart, addig korrekt szórakozást nyújt. A karakterek jók, az akciók véresek és kemények, csak a poénok hiányoznak. Stewart és Eisenberg párosa miatt azért érdemes egy esélyt adni ennek a betépett agymenésnek. 62%